Klub pušaća lula, cigar i cigarilosa Buža - Split
  • Mi smo največa rupa u zakonu - Mi smo Buža
  • Ovdi je dozvoljeno svašta mislit.
Blog
ponedjeljak, rujan 30, 2013
Stjepan Kelčec-Suhovec, Martin Dagelić, Krešimir Gavez

U organizaciji Saveza klubova pušača lula Hrvatske iz Zagreba, u Splitu je održano 21.09.2013. godine - 20. jubilarno otvoreno prvenstvo Hrvatske u dugom pušenju lule za dame i gospodu, po međunarodnim pravilima. Natjecatelji su bili finalisti iz registriranih klubova pušača lula u Hrvatskoj – klub „Magla“ i „Buža“ iz Split, „Zagreb“ iz Zagreba i „Mosor“ iz Omiša. Među dvadesetak natjecatelja bilo ih je i van ovih klubova. Sponzor prvenstva: SCANDINAVIAN TOBACCO GROUP, duhan prvenstva BORKUM RIFF.

Ovogodišnji prvak mr. sc. Martin Dagelić iz splitskog kluba pušača lula ''Magla'' osvojio je prvo mjesto s vremenom od 2 sata 17 minuta i 57 sekundi, a prošle godine u Vodicama, također kao pobjednik postigao je 2 sata 21 minutu i 7 sekundi, što je novi hrvatski rekord. Oba državna rekorda u disciplini pojedinac gospoda on je oborio, a ujedno je dvostruki prvak jer je ove i prošle godine i pobjednik u paru gospoda (prošle godine sa Zlatkom Klobučarom, a ove s Cimom Ćibarićem). Dagelićevo vrijeme je negdje treće u Europi i među prvih osam u svijetu, višestruki je prvak nekad u Jugoslaviji i sad u Hrvatskoj. Hobi su mu: maraton, kaskaderstvo, akrobatika, borilačke vještine, planinarenje.

Drugo mjesto osvojio je dr.sc. Stjepan Kelčec – Suhovec iz Zagreba s vremenom od 1 sat 16 minuta i 43 sekunde (koji je pretprošle godine kao prvak pušio preko 2 sata i 16 minuta, a na prvenstvu Europe zauzeo je prošle godine u Španjoloskoj 14. mjesto). Treće mjesto ima Krešimir Gavez također iz zagrebačkog kluba sa vremenom od 1 sat 6 minuta i 50 sekundi. Profesor dr.sc. Armin Škrbo doputovao je iz Sarajeva i već četvrtu godinu zaredom sudjeluje na ovom natjecanju i kako sam kaže stekao je veliko iskustvo u ovom šampionatu te je spreman da bude prvi predstavnik Bosne i Hercegovine na svjetskom prvenstvu u dugom pušenju lule koje će se održati u listopadu 2013. godine u Poljskoj u Poznanu. Profesor je čak 1.11.2011. godine u Zagrebu na državnom prvenstvu Hrvatske bio pobjednik. Ove godine sa vremenom od 1 sat 2 minute i 15 sekundi, osvojio je četvrto mjesto, kao i prošle. Najbolji iz Buže bija je Joško Bačić – Žila, poznati čistač ribe sa splitske peškarije (57 minuta i 20 sekundi). Najbolja muška ekipa je iz kluba Zagreb(Stjepan Kelčec-Suhovec, Krešo Gavez, Boris Vanić) sa vremenom 3 sata, 18 minuta i 26 sekundi, što je bolje za oko minutipo od ekipe Magle (Martin Dagelić, Cima Ćibarić, Jozo Miletić) koji su zauzeli drugo mjesto.

Poslije natjecanja i podjela nagrada i diploma, uslijedila je na Matejuški u Fife janjetina lešo, bakalar na brujet, lignje, pivo, vino, loza i tako dok nam nije dosadilo. Slavili su svi zajedno, premda je „zloglasna“ Magla rezultatima „isprašila“ purgere žešće nego ovdje u Splitu Hajduk Dinamo.

Sudci u Splitu natjecanja bili su: Milan Karamarković iz Zagreba i Neven Tomaš (pjesnik) iz Splita.

Među agilnim lulašima, spiritus muovens za organizaciju i marketing lulašenja je Splićanin Nenad Medak, predsjednik kluba „Buža“, koji je početkom ovog mjeseca u Splitu ujedno osvojio drugo mjesto u pušenju cigara na Svjetskom prvenstvu u pušenju cigara.

Natjecanje u pušenju lule viteška je disciplina u duhu ferplay-a, sa svrhom druženja i zabave. Ova natjecanja u svijetu se održavaju već preko 140 godina, a kod nas od 8.12.1984. U svijetu postoji međunarodna organizacija pušača lula CIPC (Comite International des Pipe Clubs) koja okuplja 29  zemalja  članica. Hrvatski savez pušača lula je u siječnju 2010. godine primljen u Međunarodnu organizaciju pušača lula CIPC, a članovi Hrvatskog saveza su svi klubovi pušača lula u RH (4 kluba). Klub „Zagreb“osnovan je u veljači 2004., „Magla“ u veljači 2005. godine, a ostali poslije.

Ljubitelji lula cijelog svijeta imaju svoj dan 20.02. kojeg svake godine slave kao dan pušača lula. Svake godine organiziraju se međunarodna natjecanja, europosko i svjetsko prvenstvo, državna, županijska međuklupska natjecanja. Svjetski rekord u dugom pušenju lule drži Talijan, profesor filozofije Gjanfranco Ruscala sa vremenom od 3 sata 33 minute i 10 sekundi.

Ova natjecanja se održavaju uvijek po međunarodnim pravilima u dugom (sporom) pušenju lule, a sude međunarodni i pomoćni sudci. Na prvenstvu svijeta bude i preko 300 natjecatelja. Puši se tri grama duhana u luli, pa tko najdulje puši da mu se ne ugasi, taj je pobjednik. Najprije se prije početka natjecanja prijavljuje organizatoru natjecatelje. Natjecanje se odvija u sedam disciplina: pojedinac muški, pojedinac žena, par muški, par žene, miješani par, ekipa muški, ekipa žene. Ekipa na državnom prvenstvu mora imati najmanje tri člana, a na svjetskom i europskom prvenstvu pet članova.

Prije natjecanja natjecatelji zauzimaju sjedaća mjesta za poredanim stolovima, zatim međunarodni sudac čita međunarodna pravila o pušenju lula: treba sjediti mirno za stolom, stalno šutjeti, prvih 10 minuta ne smije ništa piti (poslije može što god želi, nema alkotesta). Na stol svaki natjecatelj dobiva natjecateljski broj, u kesici 3 grama duhana, ravnu lulu, drveni nabijač i 2 šibice za pripaljivanje. Lula se počinje puniti iste sekunde i to traje 5 minuta. Zatim pripaljivanje s dvije šibice traje jedan minut, više nema pripaljivanja, počinje se mjeriti vrijeme natjecanja. Čim se lula ugasi treba dignuti u ruci svoj broj i pušenje je završeno. Tko najdulje puši, a da mu se lula ne ugasi, taj je pobjednik. Sudci non stop šetaju i kontroliraju.

Lulaši se bore protiv pušenja organizirajući predavanja o štetnosti pušenja, jer lula je manje štetna za zdravlje, ne udiše se u pluća nego samo pućka, jeftinije je pušenje od cigareta, ekološki je u prednosti jer se ne bacaju ćikovi, štiti se okoliš, nema požara i prljavštine, s lulom je izgled osobe pametniji.

KPL „Magla“, Split, 21.09.2013.                  

Foto: Nenad Medak

http://www.glas-slavonije.hr/211540/9/Pusenje-lule---viteska-disciplina-za-dame-i-gospodu-u-duhu-fair-playa

http://www.bhmagazin.com/iz-regiona-index/item/15471-odr%C5%BEano-prvenstvo-hrvatske-u-pu%C5%A1enju-lule.html
buza-split @ 08:28 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
utorak, rujan 10, 2013


buza-split @ 11:34 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
subota, svibanj 4, 2013


                                               MILAN TOMIĆ - ŠERIF

                                                     (1929 - 2013)

                                                                          Klub pušaća lula ''Magla'' SplitPosljednji pozdrav legendi od ekipe iz Buže.

buza-split @ 08:35 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
petak, ožujak 29, 2013


buza-split @ 10:35 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
četvrtak, veljača 21, 2013
          Međunarodni dan pušača lula obilježava se 20. veljače. Ove godine najstariji splitski klub pušača lula ''Magla'' u svom sjedištu (caffe bar ''Basket'') proslavio je međunarodni dan lulaša i svoj 28. rođendan. Točno prije 28 godina 23.02. osnovana je splitska Magla. Osnivači kluba, svi živi i dobrog zdravlja uz lulu i čašicu proslavili su dvostruki jubilej na kojem su još jednom iznijeli svoji 5 neoborivih teza prednosti pušenja lule u odnosu na cigarete.5 NEOBORIVIH TEZA PREDNOSTI PUŠENJA LULE U ODNOSU NA CIGARETE

FINANCIJSKI
Najprodavanija kutija cigareta u Hrvata ima cijenu od 20,00 kn, a cijena najprodavanije paklice duhana za lulu iznosi 43,00 kn. Ako pušač lule puši dnevno onoliko vremena koliko puši pušač jedne kutije cigareta onda će pušač lule svoju paklicu duhana od 50 grama potrošiti za cca 4 dana (43,00 kn). Za isto vrijeme pušač cigareta će popušiti 4 kutije cigareta (80,00 kn).

Potrošnja u kn

Cigarete 1 Dan 20,00 kn -  Lula 10,75 kn
Cigarete Tjedan 140,00 kn -  Lula 75,25 kn
Cigarete Mjesec  600,00 kn - Lula 322,50 kn
Cigarete  Godina 7300,00 kn - Lula 3923,75 kn

Pribor lulaša - 1200 kn

Pušač lule godišnje potroši na pribor za pušenje cca 1200,00 kn. (2 lule srednja cijena 300 kn, čistači za lulu i filteri za lulu).

Pušač lule za svoje užitke godišnje potroši 3 923,75 kn.
Pušač jedne kutije cigareta dnevno, godišnje potroši 7 300,00 kn.


ZDRAVSTVENI
Pušač lule ne uvlači duhanski dim u pluća već dim samo zadržava u ustima. Pušač cigareta uvlači (udiše) duhanski dim. Pušenje je u oba slučaja štetno za zdravlje, međutim pušač cigareta stvara veću štetu za vlastito zdravlje. Pušaći lule ne kašlju i ne iskašljavaju kao pušači cigareta.

EKOLOŠKI
Pušač cigareta u okoliš baca čikove koji se sporo razgrađuju u prirodi, dok pušač lule u prirodi ostavlja samo pepel.

SIGURNOSNI
Pušači cigareta bacaju neugašene čikove svugdje u okoliš ćime mogu izazvati požar. Bacanje čikova kroz prozor automobila uobićajena je pojava. Pušač lule nigdje ne baca upaljenu lulu. Pušači lula čuvaju svoju lulu i nikad je ne bacaju kroz prozor automobila.

UMJETNIČKI DOJAM
O ovoj tezi mogla bi se knjiga napisat. Najbolje je svakome da se pogleda u ogledalo prvo s cigaretom, a zatim s lulom. Kad se pogledate u ogledalo s cigaretom u ustima, primjetit ćete da u najmanju ruku izgledate kao kreten. Kad se pogledate u ogledalo s lulom u zubima onda ćete sigurno pomisliti: Joj, šta izgledam mudro, ozbiljno, šarmantno, pametno….(Da se ne umislite, pomirite se s činjenicom da i najveći glupan s lulom izgleda pametno). Zbog ovog posljednjeg razloga preporučujemo svim političarima, gradonačelnicima, ministrima, državnim dužnosnicima i predsjedniku države da puše lulu.

Ostale prednosti pušenja lule
Iza pušača cigareta ostaje smrad, a iza pušača lule ostaje ugodan miris. Lula je modni detalj, a cigareta znak ovisnosti. Žene prije uočavaju muškarca s lulom (mamac za ženske oći) nego muškarca s cigaretom. Zimi pušač lule može na svojoj luli ugrijat ruke (osobno pokretno grijanje).

Nepisana pravila pušača lule:

Žena, automobil i lula nikad i nikome se ne posuđuju.
Zabranjeno je cigaretom pripaljivati lulu, jer je to nemoralno i javno silovanje lule.
Pušač lule vrijedi najmanje za 3 pušača cigareta, pa se tako i treba ponašati.
Tko drži lulu u zubima ima zube i ne treba mu alko test.

Sponzor ove proslave je Borkum Riff, Fala in.

buza-split @ 08:31 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
nedjelja, prosinac 23, 2012


Nakon uspješnog izlječenja od ovisnosti i svog najgoreg poroka (Coca Cola), Dida mraz se vratija svojoj staroj dobroj luli.

buza-split @ 22:23 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
Brojač posjeta
43998
Kome se piše nek nam piše
  • buza.split@gmail.com
    ne piši epove admin nije Hasanaginjica
Shoutbox
23.8.2016. 8:27 :: obat asam urat
obat asam urat
23.8.2016. 8:32 :: obat asam urat
obat asam urat
23.8.2016. 9:24 :: chatting online room, chatting online sites, free chatting online, chatting online adult, chatting online dating, chats online anonymous, chats online anime, online chats avatar, free online chating and dating, online chating with a girl, aplikasi chatting online, address chatting online, online chatting apps, chatting online get boyfriend, chatting online looking for a mate, chat video online, chatting video call online, chatting online hot indonesia, chatting online indo, chatting online adult indonesia, chatting online bandung, free chatting online indonesia, chatting online facebook, online chatting with friends, online chating for girl, online chating for mobile, free online chatting site, chatting online indonesia free, chatting online free no register, group chatting online, chats online free, online chatting groups, i am chatting online, i love chatting online, chatting online jakarta, chatting online widows, chatting online jobs, chatting online single, chatting online specials adult, chatting online kaskus, chatting online dating, chatting online directly, chatting online live, chatting online love, online love chating, chatting online mobile, chatting online messenger, chatting online malaysia, chatting online easy now, chatting online now, online chatting now, chatting online new friends, online chating number, online dating and chatting, chating online on mobile, chatting online on skype, chatting online on facebook, online chating on whatsapp, chatting video online, quick chatting online, chatting room online, chatting room online indonesia, free chatting room online, chatting random online, chatting robot online, chatting online joint now, online chats rooms, online chatting rooms, online chatting site, chatting online surabaya, new chatting online, chatting online face to face, the best chatting online, online chating get to girls, online chatting without sign up, chatting online yahoo messenger, chatting online bustling, chatting online yogyakarta, chatting online yahoo, online chatting for youth, online chatting like yahoo, online chatting video youtube, online chatting zone, free online chatting zones, chatting zone online, 1 on 1 online chatting, chatting online 2016, chatting online omg, 24 hours online chatting, chatting online indonesia 2016, chats online 3d, online 3d chatting sites, 3d chatting online, chats 3d online free, online chatting over, chats online free joint, chatting online, chatting online free, chatting online android, chatting online girl, chatting online no registration
<div>chatting online room, chatting online sites, free chatting online, chatting online adult, chatting online dating, chats online anonymous, chats online anime, online chats avatar, free online chating and dating, online chating with a girl, aplika
23.8.2016. 9:36 :: Obat Gatal
Obat Gatal
23.8.2016. 9:37 :: Obat Stroke
Obat Stroke
23.8.2016. 11:20 :: Bikin sofa minimalis harga terjangkau service sofa kopo bandung, bikin sofa anak bandung, sofa bed bandung murah, sofa bola bandung, sofa bagus bandung, sofa bed bandung kaskus, sofa custom bandung, cafe sofa bandung, cari sofa bandung, bikin sofa custom bandung, sofa di bandung, sofa daerah bandung, sofa dijual bandung, sofa minimalis di bandung, service sofa di bandung, reparasi sofa di bandung, pabrik sofa di bandung, harga sofa d bandung, sofa furniture bandung, sofa fabric bandung, gudang sofa bandung, grosir sofa bandung, galeri sofa bandung, sofa harga bandung, harga sofa bandung murah, harga sofa bandung 2016, sofa jati bandung, sofa jual bandung, sofa bed jual bandung, jasa sofa bandung, jahit sofa bandung, jatisari sofa bandung, sofa 2 jutaan bandung, sofa karakter bandung, sofa kasur bandung, sofa kulit bandung, sofa kantor bandung, sofa kursi bandung, sofa kecil bandung, sofa l bandung, sofa lipat bandung, sofa lesehan bandung, sofa santai bandung, harga sofa l bandung, sofa bed l bandung, jual sofa lipat bandung, jual sofa lesehan bandung, jual sofa l bandung, harga sofa lipat bandung, sofa l murah bandung, sofa l minimalis bandung, sofa l di bandung, kursi sofa l bandung, sofa l minimalis murah bandung, sofa modern bandung, sofa mini bandung, sofa mewah bandung, sofa murah bandung 2016, sofa minimalis bandung 2016, sofa online bandung, sofa oscar bandung, jual sofa online bandung, toko sofa online bandung, obral sofa bandung, sofa puff bandung, sewa sofa pelaminan bandung, pabrik sofa bandung, perbaikan sofa bandung, pesan sofa bandung, pengrajin sofa bandung, pusat sofa bandung, pembuatan sofa bandung, produsen sofa bandung, pembuat sofa bandung, sofa reclining bandung, sofa recliner bandung, jual sofa reclining bandung, jual sofa refleksi bandung, reparasi sofa bandung, repair sofa bandung, jual sofa recliner bandung, sofa studio bandung, sofa sudut bandung, sofa single bandung, sofa music studio bandung, harga sofa sudut bandung, sofa home solution bandung, sofa tamu bandung, sofa tidur bandung, sofa tangan bandung, sofa tki bandung, sofa ruang tamu bandung, harga sofa tamu bandung, jual sofa tamu bandung, tukang sofa bandung, sofa unik bandung, jual sofa unik bandung, sofa ahmad yani bandung, jual sofa bed bandung 2016, sofa 321 bandung, sofa bandung murah, sofa bandung minimalis, buat sofa baru bandung, sofa bandung kopo, sofa bed bandung, service sofa bandung, sofa bandung, sofa anak bandung, sofa bed anak bandung
Bikin sofa minimalis harga terjangkau service sofa kopo bandung, bikin sofa anak bandung, sofa bed bandung murah, sofa bola bandung, sofa bagus bandung, sofa bed bandung kaskus, sofa custom bandung, cafe sofa bandung, cari sofa bandung, bikin sofa cu
23.8.2016. 11:40 :: Bikin sofa minimalis harga terjangkau service sofa kopo bandung, bikin sofa anak bandung, sofa bed bandung murah, sofa bola bandung, sofa bagus bandung, sofa bed bandung kaskus, sofa custom bandung, cafe sofa bandung, cari sofa bandung, bikin sofa custom bandung, sofa di bandung, sofa daerah bandung, sofa dijual bandung, sofa minimalis di bandung, service sofa di bandung, reparasi sofa di bandung, pabrik sofa di bandung, harga sofa d bandung, sofa furniture bandung, sofa fabric bandung, gudang sofa bandung, grosir sofa bandung, galeri sofa bandung, sofa harga bandung, harga sofa bandung murah, harga sofa bandung 2016, sofa jati bandung, sofa jual bandung, sofa bed jual bandung, jasa sofa bandung, jahit sofa bandung, jatisari sofa bandung, sofa 2 jutaan bandung, sofa karakter bandung, sofa kasur bandung, sofa kulit bandung, sofa kantor bandung, sofa kursi bandung, sofa kecil bandung, sofa l bandung, sofa lipat bandung, sofa lesehan bandung, sofa santai bandung, harga sofa l bandung, sofa bed l bandung, jual sofa lipat bandung, jual sofa lesehan bandung, jual sofa l bandung, harga sofa lipat bandung, sofa l murah bandung, sofa l minimalis bandung, sofa l di bandung, kursi sofa l bandung, sofa l minimalis murah bandung, sofa modern bandung, sofa mini bandung, sofa mewah bandung, sofa murah bandung 2016, sofa minimalis bandung 2016, sofa online bandung, sofa oscar bandung, jual sofa online bandung, toko sofa online bandung, obral sofa bandung, sofa puff bandung, sewa sofa pelaminan bandung, pabrik sofa bandung, perbaikan sofa bandung, pesan sofa bandung, pengrajin sofa bandung, pusat sofa bandung, pembuatan sofa bandung, produsen sofa bandung, pembuat sofa bandung, sofa reclining bandung, sofa recliner bandung, jual sofa reclining bandung, jual sofa refleksi bandung, reparasi sofa bandung, repair sofa bandung, jual sofa recliner bandung, sofa studio bandung, sofa sudut bandung, sofa single bandung, sofa music studio bandung, harga sofa sudut bandung, sofa home solution bandung, sofa tamu bandung, sofa tidur bandung, sofa tangan bandung, sofa tki bandung, sofa ruang tamu bandung, harga sofa tamu bandung, jual sofa tamu bandung, tukang sofa bandung, sofa unik bandung, jual sofa unik bandung, sofa ahmad yani bandung, jual sofa bed bandung 2016, sofa 321 bandung, sofa bandung murah, sofa bandung minimalis, buat sofa baru bandung, sofa bandung kopo, sofa bed bandung, service sofa bandung, sofa bandung, sofa anak bandung, sofa bed anak bandung
Bikin sofa minimalis harga terjangkau service sofa kopo bandung, bikin sofa anak bandung, sofa bed bandung murah, sofa bola bandung, sofa bagus bandung, sofa bed bandung kaskus, sofa custom bandung, cafe sofa bandung, cari sofa bandung, bikin sofa cu
23.8.2016. 11:44 :: Bikin sofa minimalis harga terjangkau service sofa kopo bandung, bikin sofa anak bandung, sofa bed bandung murah, sofa bola bandung, sofa bagus bandung, sofa bed bandung kaskus, sofa custom bandung, cafe sofa bandung, cari sofa bandung, bikin sofa custom bandung, sofa di bandung, sofa daerah bandung, sofa dijual bandung, sofa minimalis di bandung, service sofa di bandung, reparasi sofa di bandung, pabrik sofa di bandung, harga sofa d bandung, sofa furniture bandung, sofa fabric bandung, gudang sofa bandung, grosir sofa bandung, galeri sofa bandung, sofa harga bandung, harga sofa bandung murah, harga sofa bandung 2016, sofa jati bandung, sofa jual bandung, sofa bed jual bandung, jasa sofa bandung, jahit sofa bandung, jatisari sofa bandung, sofa 2 jutaan bandung, sofa karakter bandung, sofa kasur bandung, sofa kulit bandung, sofa kantor bandung, sofa kursi bandung, sofa kecil bandung, sofa l bandung, sofa lipat bandung, sofa lesehan bandung, sofa santai bandung, harga sofa l bandung, sofa bed l bandung, jual sofa lipat bandung, jual sofa lesehan bandung, jual sofa l bandung, harga sofa lipat bandung, sofa l murah bandung, sofa l minimalis bandung, sofa l di bandung, kursi sofa l bandung, sofa l minimalis murah bandung, sofa modern bandung, sofa mini bandung, sofa mewah bandung, sofa murah bandung 2016, sofa minimalis bandung 2016, sofa online bandung, sofa oscar bandung, jual sofa online bandung, toko sofa online bandung, obral sofa bandung, sofa puff bandung, sewa sofa pelaminan bandung, pabrik sofa bandung, perbaikan sofa bandung, pesan sofa bandung, pengrajin sofa bandung, pusat sofa bandung, pembuatan sofa bandung, produsen sofa bandung, pembuat sofa bandung, sofa reclining bandung, sofa recliner bandung, jual sofa reclining bandung, jual sofa refleksi bandung, reparasi sofa bandung, repair sofa bandung, jual sofa recliner bandung, sofa studio bandung, sofa sudut bandung, sofa single bandung, sofa music studio bandung, harga sofa sudut bandung, sofa home solution bandung, sofa tamu bandung, sofa tidur bandung, sofa tangan bandung, sofa tki bandung, sofa ruang tamu bandung, harga sofa tamu bandung, jual sofa tamu bandung, tukang sofa bandung, sofa unik bandung, jual sofa unik bandung, sofa ahmad yani bandung, jual sofa bed bandung 2016, sofa 321 bandung, sofa bandung murah, sofa bandung minimalis, buat sofa baru bandung, sofa bandung kopo, sofa bed bandung, service sofa bandung, sofa bandung, sofa anak bandung, sofa bed anak bandung
Bikin sofa minimalis harga terjangkau service sofa kopo bandung, bikin sofa anak bandung, sofa bed bandung murah, sofa bola bandung, sofa bagus bandung, sofa bed bandung kaskus, sofa custom bandung, cafe sofa bandung, cari sofa bandung, bikin sofa cu
23.8.2016. 11:51 :: Bikin sofa minimalis harga terjangkau service sofa kopo bandung, bikin sofa anak bandung, sofa bed bandung murah, sofa bola bandung, sofa bagus bandung, sofa bed bandung kaskus, sofa custom bandung, cafe sofa bandung, cari sofa bandung, bikin sofa custom bandung, sofa di bandung, sofa daerah bandung, sofa dijual bandung, sofa minimalis di bandung, service sofa di bandung, reparasi sofa di bandung, pabrik sofa di bandung, harga sofa d bandung, sofa furniture bandung, sofa fabric bandung, gudang sofa bandung, grosir sofa bandung, galeri sofa bandung, sofa harga bandung, harga sofa bandung murah, harga sofa bandung 2016, sofa jati bandung, sofa jual bandung, sofa bed jual bandung, jasa sofa bandung, jahit sofa bandung, jatisari sofa bandung, sofa 2 jutaan bandung, sofa karakter bandung, sofa kasur bandung, sofa kulit bandung, sofa kantor bandung, sofa kursi bandung, sofa kecil bandung, sofa l bandung, sofa lipat bandung, sofa lesehan bandung, sofa santai bandung, harga sofa l bandung, sofa bed l bandung, jual sofa lipat bandung, jual sofa lesehan bandung, jual sofa l bandung, harga sofa lipat bandung, sofa l murah bandung, sofa l minimalis bandung, sofa l di bandung, kursi sofa l bandung, sofa l minimalis murah bandung, sofa modern bandung, sofa mini bandung, sofa mewah bandung, sofa murah bandung 2016, sofa minimalis bandung 2016, sofa online bandung, sofa oscar bandung, jual sofa online bandung, toko sofa online bandung, obral sofa bandung, sofa puff bandung, sewa sofa pelaminan bandung, pabrik sofa bandung, perbaikan sofa bandung, pesan sofa bandung, pengrajin sofa bandung, pusat sofa bandung, pembuatan sofa bandung, produsen sofa bandung, pembuat sofa bandung, sofa reclining bandung, sofa recliner bandung, jual sofa reclining bandung, jual sofa refleksi bandung, reparasi sofa bandung, repair sofa bandung, jual sofa recliner bandung, sofa studio bandung, sofa sudut bandung, sofa single bandung, sofa music studio bandung, harga sofa sudut bandung, sofa home solution bandung, sofa tamu bandung, sofa tidur bandung, sofa tangan bandung, sofa tki bandung, sofa ruang tamu bandung, harga sofa tamu bandung, jual sofa tamu bandung, tukang sofa bandung, sofa unik bandung, jual sofa unik bandung, sofa ahmad yani bandung, jual sofa bed bandung 2016, sofa 321 bandung, sofa bandung murah, sofa bandung minimalis, buat sofa baru bandung, sofa bandung kopo, sofa bed bandung, service sofa bandung, sofa bandung, sofa anak bandung, sofa bed anak bandung
Bikin sofa minimalis harga terjangkau service sofa kopo bandung, bikin sofa anak bandung, sofa bed bandung murah, sofa bola bandung, sofa bagus bandung, sofa bed bandung kaskus, sofa custom bandung, cafe sofa bandung, cari sofa bandung, bikin sofa cu
23.8.2016. 12:16 :: obat asam urat
obat asam urat
23.8.2016. 12:17 :: chatting online room, chatting online sites, free chatting online, chatting online adult, chatting online dating, chats online anonymous, chats online anime, online chats avatar, free online chating and dating, online chating with a girl, aplikasi chatting online, address chatting online, online chatting apps, chatting online get boyfriend, chatting online looking for a mate, chat video online, chatting video call online, chatting online hot indonesia, chatting online indo, chatting online adult indonesia, chatting online bandung, free chatting online indonesia, chatting online facebook, online chatting with friends, online chating for girl, online chating for mobile, free online chatting site, chatting online indonesia free, chatting online free no register, group chatting online, chats online free, online chatting groups, i am chatting online, i love chatting online, chatting online jakarta, chatting online widows, chatting online jobs, chatting online single, chatting online specials adult, chatting online kaskus, chatting online dating, chatting online directly, chatting online live, chatting online love, online love chating, chatting online mobile, chatting online messenger, chatting online malaysia, chatting online easy now, chatting online now, online chatting now, chatting online new friends, online chating number, online dating and chatting, chating online on mobile, chatting online on skype, chatting online on facebook, online chating on whatsapp, chatting video online, quick chatting online, chatting room online, chatting room online indonesia, free chatting room online, chatting random online, chatting robot online, chatting online joint now, online chats rooms, online chatting rooms, online chatting site, chatting online surabaya, new chatting online, chatting online face to face, the best chatting online, online chating get to girls, online chatting without sign up, chatting online yahoo messenger, chatting online bustling, chatting online yogyakarta, chatting online yahoo, online chatting for youth, online chatting like yahoo, online chatting video youtube, online chatting zone, free online chatting zones, chatting zone online, 1 on 1 online chatting, chatting online 2016, chatting online omg, 24 hours online chatting, chatting online indonesia 2016, chats online 3d, online 3d chatting sites, 3d chatting online, chats 3d online free, online chatting over, chats online free joint, chatting online, chatting online free, chatting online android, chatting online girl, chatting online no registration
chatting online room, chatting online sites, free chatting online, chatting online adult, chatting online dating, chats online anonymous, chats online anime, online chats avatar, free online chating and dating, online chating with a girl, aplikasi ch
23.8.2016. 12:20 :: chatting online room, chatting online sites, free chatting online, chatting online adult, chatting online dating, chats online anonymous, chats online anime, online chats avatar, free online chating and dating, online chating with a girl, aplikasi chatting online, address chatting online, online chatting apps, chatting online get boyfriend, chatting online looking for a mate, chat video online, chatting video call online, chatting online hot indonesia, chatting online indo, chatting online adult indonesia, chatting online bandung, free chatting online indonesia, chatting online facebook, online chatting with friends, online chating for girl, online chating for mobile, free online chatting site, chatting online indonesia free, chatting online free no register, group chatting online, chats online free, online chatting groups, i am chatting online, i love chatting online, chatting online jakarta, chatting online widows, chatting online jobs, chatting online single, chatting online specials adult, chatting online kaskus, chatting online dating, chatting online directly, chatting online live, chatting online love, online love chating, chatting online mobile, chatting online messenger, chatting online malaysia, chatting online easy now, chatting online now, online chatting now, chatting online new friends, online chating number, online dating and chatting, chating online on mobile, chatting online on skype, chatting online on facebook, online chating on whatsapp, chatting video online, quick chatting online, chatting room online, chatting room online indonesia, free chatting room online, chatting random online, chatting robot online, chatting online joint now, online chats rooms, online chatting rooms, online chatting site, chatting online surabaya, new chatting online, chatting online face to face, the best chatting online, online chating get to girls, online chatting without sign up, chatting online yahoo messenger, chatting online bustling, chatting online yogyakarta, chatting online yahoo, online chatting for youth, online chatting like yahoo, online chatting video youtube, online chatting zone, free online chatting zones, chatting zone online, 1 on 1 online chatting, chatting online 2016, chatting online omg, 24 hours online chatting, chatting online indonesia 2016, chats online 3d, online 3d chatting sites, 3d chatting online, chats 3d online free, online chatting over, chats online free joint, chatting online, chatting online free, chatting online android, chatting online girl, chatting online no registration
chatting online room, chatting online sites, free chatting online, chatting online adult, chatting online dating, chats online anonymous, chats online anime, online chats avatar, free online chating and dating, online chating with a girl, aplikasi ch
23.8.2016. 12:25 :: chatting online room, chatting online sites, free chatting online, chatting online adult, chatting online dating, chats online anonymous, chats online anime, online chats avatar, free online chating and dating, online chating with a girl, aplikasi chatting online, address chatting online, online chatting apps, chatting online get boyfriend, chatting online looking for a mate, chat video online, chatting video call online, chatting online hot indonesia, chatting online indo, chatting online adult indonesia, chatting online bandung, free chatting online indonesia, chatting online facebook, online chatting with friends, online chating for girl, online chating for mobile, free online chatting site, chatting online indonesia free, chatting online free no register, group chatting online, chats online free, online chatting groups, i am chatting online, i love chatting online, chatting online jakarta, chatting online widows, chatting online jobs, chatting online single, chatting online specials adult, chatting online kaskus, chatting online dating, chatting online directly, chatting online live, chatting online love, online love chating, chatting online mobile, chatting online messenger, chatting online malaysia, chatting online easy now, chatting online now, online chatting now, chatting online new friends, online chating number, online dating and chatting, chating online on mobile, chatting online on skype, chatting online on facebook, online chating on whatsapp, chatting video online, quick chatting online, chatting room online, chatting room online indonesia, free chatting room online, chatting random online, chatting robot online, chatting online joint now, online chats rooms, online chatting rooms, online chatting site, chatting online surabaya, new chatting online, chatting online face to face, the best chatting online, online chating get to girls, online chatting without sign up, chatting online yahoo messenger, chatting online bustling, chatting online yogyakarta, chatting online yahoo, online chatting for youth, online chatting like yahoo, online chatting video youtube, online chatting zone, free online chatting zones, chatting zone online, 1 on 1 online chatting, chatting online 2016, chatting online omg, 24 hours online chatting, chatting online indonesia 2016, chats online 3d, online 3d chatting sites, 3d chatting online, chats 3d online free, online chatting over, chats online free joint, chatting online, chatting online free, chatting online android, chatting online girl, chatting online no registration
chatting online room, chatting online sites, free chatting online, chatting online adult, chatting online dating, chats online anonymous, chats online anime, online chats avatar, free online chating and dating, online chating with a girl, aplikasi ch
23.8.2016. 12:49 :: obat asam urat
obat asam urat
23.8.2016. 13:36 :: obat asam urat
obat asam urat
23.8.2016. 13:47 :: obat wasir alami
obat wasir berdarah
23.8.2016. 13:47 :: obat ambeien tradisional
obat ambeien tradisional
23.8.2016. 13:48 :: obat ambeien alami
obat ambeien alami
23.8.2016. 14:06 :: obat wasir alami
cara mengobati ambeien
23.8.2016. 14:07 :: obat ambeien alami
cara mengobati wasir
23.8.2016. 14:08 :: obat ambeien
obat ambeien di apotik
23.8.2016. 14:08 :: obat wasir
obat wasir apotik
23.8.2016. 14:09 :: obat ambeien
obat ambeien
23.8.2016. 14:09 :: obat ambeien
obat wasir tradisional
23.8.2016. 17:48 :: jual obat kutil kelamin
 obat kutil kelamin 
23.8.2016. 18:37 :: Obat Wasir
Obat Wasir De Nature
23.8.2016. 19:13 :: Foto Sipilis
Penyakit sipilis merupakan salah stau penyakit menular yang ditakuti oleh siapapun
23.8.2016. 19:16 :: Foto Sipilis
Penyakit sipilis merupakan salah stau penyakit menular yang ditakuti oleh siapapun
23.8.2016. 20:08 :: Obat Wasir
Obat Wasir De Nature
23.8.2016. 20:22 :: contoh video company profile
jasa pembuatan website perusahaan, website perusahaan, bikin web gratis, jasa design website, website toko online murah, cara membuat desain, jasa website profesional, kursus membuat website, software web design, harga buat website, buat website send
Index.hr
Nema zapisa.